Beachhandbal

Tot het 75 jarig jubileum was het altijd een traditie om een grastoernooi te organiseren tijdens een jubileum jaar. Deze werd dan gehouden op het veld naast Café-Zaal de Molenhoek. Bij het 75 jarig jubileum wilden wij een keer een ander soort toernooi uitproberen. In Heesch had men al een paar keer een beachhandbaltoernooi georganiseerd en dat leek ons ook leuk. Voor de eerste editie werd gekozen voor het Meester Gielenplein midden in Berghem. En het was meteen een dusdanig succes dat we het jaar daarop nog een keer gingen organiseren. Echter de kosten op het Meester Gielenplein bleken zo uit de hand te lopen (zand aanvoer en het plein moet ook schoon) dat er gekozen werd om naar het Kindervakantieweek terrein in de bossen te gaan. Voordeel van deze locatie was dat het zand daar kon blijven liggen.

Na jaren van veel plezier in de bossen is er sinds 2010 voor een nieuwe locatie gekozen om meer publiek erbij te betrekken. De huidige locatie is achter de boerderij van Willie van Erp, hoek Burgermeester van Erpstraat – Hoessenboslaan tegenover de oude gemeente werf.

Gemiddeld doen er zo’n 12 tot 14 gemengde teams mee. Er is gekozen voor gemengde teams om zoveel mogelijk mensen mee te kunnen laten doen. Een team ( 4 spelers excl: wissels) moet tijdens het spel uit minimaal 1 dame en 3 heren bestaan. Zorg zelf voor minimaal 2 wissels 1x dame en 1x heer. De leeftijd van de volwassenen teams is vanaf 15 jaar.

Een wedstrijd duurt ongeveer 2x 7,5minuut en er wordt op 2 zandvelden gespeeld in poules. De scheidsrechters worden door de teams zelf aangeleverd.

Het is een toernooi waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staat.

Voor meer informatie kunt terecht bij contact opnemen met Paul van der Heijden via beachhandbal@kpjberghem.nl

Beachhandbal

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.kpjberghem.nl/beachhandbal/